Příčiny bídy regionů Slovenska

Region Bratislavy je podle hrubého domácího produktu ( HDP ) na obyvatele pátým nejbohatším v rámci Evropské unie. Podle údajů , které zveřejnil statistický úřad EU Eurostat , se HDP na obyvatele Bratislavy v roce 2011 rovnal 186 procentům průměru EU .

Slovensko je ve statistice v nelichotivém postavení pokud jde o nejchudší regiony . K 75 regionům EU , ve kterých byl v roce 2011 HDP na obyvatele pod hranicí 75% průměru Unie , patří i všechny slovenské regiony kromě Bratislavy , a to západní Slovensko ( 72 % ) , střední Slovensko ( 59%) a východní Slovensko ( 51 % ) .

 

Proč vznikly tak velké rozdíly v HDP mezi regiony a tím i v kvalitě života ?

 

Hlavní příčiny těchto rozdílů lze vidět v těchto oblastech :
1. politika
2. ekonomika
3. média

 

1. V politické oblasti došlo neúčinnost našeho právního systému , které umožnilo rozkrást státní majetek , uvrhnout občanů v méně rozvinutých regionů do nesnesitelné sociální bídy a příčinou proč ústavní činitelé ochraňuje tento nefunkční právní systém .
podrobnosti:

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/346695/Korupcia-a-pravo.html

Samozřejmě to co bylo získáno z rozkradena majetku se většinou investovalo do regionu Bratislava .

 

2. V ekonomické oblasti to byla monetární tržní ekonomika , kterou uplatňovaly naše vlády . Podle takové ekonomiky se ruší méně konkurenční fabriky a investuje se do oblastí a regionu kde se tvoří největší zisk . To způsobilo, že v méně rozvinutých regionech Slovenska se zlikvidoval praktický veškerý průmysl a zemědělství .

 

3. Média na Slovensku jsou pouze pod kontrolou Bratislavy. Informace, které občané dostávají jsou Cenzurovaná ve prospěch regionu Bratislava av neprospěch ostatních regionů. Na základě toho, co se občané dozvědí z médií, volí své zástupce do Národní rady SR ' , prezidenta Sr a zástupců do Evropského parlamentu . Ve skutečnosti mají politické strany sídlo v Bratislavě . Čili zástupci méně rozvinutých regionů v národní a řadě av EP jsou v menšině a obhajují politiku stran a nikoli jednotlivých regionů. Proto se nedivme , že regionální rozdíly se dále zvětšují .

 

Jak odstranit bídu regionů ?

V politické oblasti se tohoto úkolu již zhostili bdělí nositelé práv , kteří po vyčerpání všech prostředků k nápravě si výkon práva moci vzali do svých rukou a sdružily se do občanského tribunálu . Nyní stačí, když se do občanského tribunálu přidají občané s chudých regionů Slovenska .
podrobnosti:
http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/348484/Nova-moc-na-Slovensku.html
http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/350576/Slovensko-je-republikou-alebo-protektoratom.html

V ekonomické oblasti musí Slovensko navenek uplatňovat současnou ekonomiku , protože by bylo izolované ve světě . Dovnitř však musí přejít na zdrojovou ekonomiku , která dokáže využít veškerý potenciál Slovenska . Produktivita práce a zisk nepoklesne , protože se odstraní zbytečné náklady , které jsou potřebné při monetární tržní ekonomice.

V mediální oblasti , je třeba zrušit bratislavský monopol na informace. Dosáhne se to tak, že RTVS budou společně vlastnit samosprávné kraje a také, když budou mít rovnoměrně zastoupení v Radě pro vysílání v řadě pro přenos.

Autor: Štefan Štefanides | čtvrtek 3.4.2014 21:37 | karma článku: 9,27 | přečteno: 802x
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 648x
Neplacený aktivista lidských práv

Seznam rubrik