Proč máme funkční auta a nefunkční demokracie

Auto bylo vymyšlené na to, aby nám pomohlo dostat se do místa, které si sami určíme a cestou, kterou si sami vybereme.Demokracie byla vymyšlena na to, aby nám pomohla dostat se na svobodu, ke svému štěstí, kterou si sami určíme a cestou, kterou si sami vybereme.

Dnešní auta konstruují ti nejlepší konstruktéři světa tak, abychom se mohli rychle, bezpečně a pohodlně dostat do svého cíle.

Dnešní demokracie konstruují ti nejlepší manipulátoři světa tak, abychom se nemohli dostat na svobodu, ale abychom zůstali přes neviditelné pouta v otroctví a abychom měli iluzi o tom, že jsme svobodní a máme moc v rukou.
Více: http://stefanides.blog.idnes.cz/c/439619/Povstani-otroku-2014.html

Kvůli bezpečnosti, dnešní auta mají ty nejlepší brzdy a jiné bezpečnostní systémy

Naše demokracie nemá brzdy a lidé ji neumějí zastavit, když se řítí do záhuby. Chybí jí bezpečnostní prvky a to funkční demokratické principy a nástroje.
Více: http://stefanides.blog.idnes.cz/c/437046/Jake-demokraticke-principy-a-nastroje-potrebuji-svobodni-obcane.html

Lidem přinášejí užitek pouze funkční věci. Nefunkční věc je možno opravit, nebo zahodit a získat novou.

Nefunkční falešnou demokracii můžeme opravit, nebo vyměnit za takovou, která ve světě funguje. O tom, zda demokracie v zemi funguje, svědčí dlouhodobá stabilita, mír a vysoká životní úroveň jejích občanů. Ve Švýcarsku už dvě stě let lidé žijí v míru s vysokou životní úrovní.

Jak můžeme změnit směr naší demokracie?

Více: http://stefanides.blog.idnes.cz/c/442622/Cesta-na-svobodu.html 

Autor: Štefan Štefanides | neděle 11.1.2015 21:26 | karma článku: 14,13 | přečteno: 601x