Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

blbé je, že ta moc v rukou lidu končí Kim Čong Unem;-D Rudý "příteli"

0 0
možnosti
ŠŠ

Nejlepší otrok je ten, který neví, že je otrokem. Nejprve nositel práva moci musí vědět skutečný stav a pak může činit opatření, jak být svobodný.

0 0
možnosti
RP

S okamžitou platností Vám nařizuji předat polovinu Vašeho majetku nadaci R. Procházky, která se postará o jeho distribuci chudým.

3 0
možnosti
Foto

...která se postará o jeho distribuci... Ano, to je náš socializující stát.

0 0
možnosti
EP

Větší komunistickou žumpu jsem dobře měsíc nečetl. Kdopak rozhoduje, které sektory jsou ty správné a které zaslouží vydělat, soudruhu? A když vám ten finanční sektor připadá tak příživnický, prosím, zahoďte peněženku a žijte si naturální směnou. Jinak klasická socanská ekonomická "teorie nůžek" - ačkoli ty nůžky ještě nikdy nikdo neviděl, dává to jediný argument určitým zamindrákovaným sockám, které ze sebe mohou dělat oběti a tvrdit, že jsou všichni bohatí jen na jejich úkor. Žádné to vaše společné bohatství, ze kterého se ukrajuje, nikdy neexistovalo a nikdy existovat nebude, jinak by lidstvo zůstalo navždy vývojově v pravěku. Také by mě moc zajímalo, jak by se měly omezovat ty vaše "příživnické sektory" - máte snad v plánu zapalovat banky?

6 0
možnosti
ŠŠ

Pro omezení příživnické sektorů stačí zavést přímou demokracii a zavést daň z obratu.

0 0
možnosti
Foto

Paní Šporková, ta výtka Marxem sedí! Marx je totiž uznávaným nejlepším analytikem kapitalistického výrobního způsobu. Nahlédněte do německé ekonomické literatury!

0 0
možnosti
Foto

J35a84k21u98b 64R66o62t40h

10. 4. 2014 17:33

Nahlédněte do jakékoliv solidní ekonomické literatury bez ohledu na zemi vzniku a zjistíte, že jste jako obvykle ouplně vedle.:-/

2 0
možnosti
RH

Příliš komunistické. Opomíjíte roli kapitálu, bez kapitálu by vědecké poznatky nikdy nedošly uplatnění. Kapitál je přitom hodnota, jejíž spotřebu vlastník odložil.

0 0
možnosti
Foto

To ne! Kapitál je kumulativní hodnota práce, peněz a znalostí.

1 0
možnosti
Foto

Humanitní vědy mají nulový vliv na růst ekonomického potenciálu.

1 0
možnosti
RH

Tak to si dovolím nesouhlasit, například úroveň pedagogiky a andragogiky v dané společnosti má zásadní vliv na kvalitu pracovní síly a tudíž na celou ekonomiku. Sama ekonomie je sociální vědou a nemůžete popřít, že ekonomické poznatky mají dopad na efektivitu ekonomiky. To samé management, právní věda, logika, estetika, praktická sociologie....

2 0
možnosti
MR

M24i66l61a86n 35R98a86d69e30k

10. 4. 2014 16:41

jo a s tou ropou si to prepocitejte, musite brat zretel na inflaci, ropa stoji stale stejne, berte to treba podle cen zlata, nestoupaji, jen papirove penize podlehaji inflaci. A inflace je tu od dob kdy jsme vynalezli penize, nejdriv mince, pak Cinani papirove penize. A stale bude, i kdyz se zivotni uroven zvedla. Inflace, a vubec ekonomika je neco cemu nerozumite

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. Tak to dopadá, když se míchají pojmy a dojmy. Lehce stříknuté ideologií.

1 0
možnosti
MR

M79i89l21a52n 27R79a94d65e89k

10. 4. 2014 16:38

NAVRAT do rukou......;-D on nekdy lid mel moc v rukou? A ze se prohlubuje ......;-D to jako ze drive mezi lidma byl maly rozdil? Jako kdy? Pred 100 lety? to bohati nebyli tak bohati a chudi nebyli tak chudi????;-D Nebo jeste drive? Ve feudalismu? V dobe kdy se psala bible? Upresnete se

1 0
možnosti
ŠŠ

"Návrat do rukou"  jsem myslel to, že když zvolení zástupci zneužili moc, kterou jim volbami občané postoupili, měla by se ta moc, vrátit občanům.

0 0
možnosti

celý Karel Marx převedený do moderních slovíček ;-D

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS