Sabotáž zákonodárců

14. 04. 2014 7:50:04
Podle trestního zákona , sabotáže se dopouští ten, kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky mařil nebo ztěžoval plnění důležitého úkolu státního orgánu, ozbrojených sil nebo ozbrojeného sboru , právnické osoby , způsobil v činnosti takového orgánu anebo takové organizace nebo instituce poruchu nebo jinou závažnou škodu .


Na to, aby v demokratickém státě občané si byli rovni před zákonem , aby zákony platily pro všechny, aby se dodržovaly demokratické zásady a byla zajištěna ochrana lidských práv občanů , slouží ústavní zřízení - právní systém .

Náš právní systém ochromily - znemožňovalo zákonodárci , při novelizací zákonů , podle nichž se řídí soudy a prokuratura .

Ještě před prvními svobodnými volbami ve společném státě , dne 7.5.1990 , na zasedání společné schůze Federálního shromáždění, zákonodárci přijali novelu č. . 168/1990 Sb , kterým se mění zákon o prokuratuře. Podle této novely od 1.6.1990 byla prokuratura zbavena dozoru nad důsledným prováděním a zachováváním zákonů soudy , hospodářskými a jinými organizacemi a také prevence v trestné činnosti ve státní a veřejné správě a hospodářských organizacích .

Vytvořila se tak podmínky pro rozkradena státního majetku .

Aby poškození se nemohli domoci svého práva u soudu, tak zákonodárci přijali novela občanského soudního řádu č. . 519/1991 Sb . , Kde změnily celé ustanovení hlavy třetí občanského soudního řádu a to " stížnost pro porušení zákona" na " dovolání " . Do začátku účinnosti této novely bylo přípustné podat stížnost proti všem rozhodnutím , ve kterých byl v řízení nebo při rozhodování porušen zákon. Od účinnosti této novely již nebylo možné dovolat proti rozhodnutím , ve kterých byl porušen zákon , pokud odvolací soud potvrdil rozhodnutí prvního stupně a nepřipustil možnost dovolání .

Aby poškození se nemohli domoci svého práva na spravedlivý proces , tak zákonodárci přijali novelu č. . 293/1995 , kterým se mění zákon č. . 38 / 1993 Sb . o organizaci Ústavního soudu SR, o řízení před ním a o postavení jeho soudců. Po vstupu této novely již ústavní soud mohl odmítnout každou stížnost poškozeného , o které si myslí , že je nepřijatelná.

Aby soudci, kteří protiprávně rozhodli nebyli stíháni , tak jim zákonodárci zajistily ochrana přijetím zákona č. . 185/2002 CFU o Soudní radě SR ao změně některých zákonů , kterým se doplňuje část předpisu 385/2000 Sb , kde se vložil § 29a.Podľa § 29a odst. 1 zákona č. . 385/2000 CFU o soudcích a přísedících za rozhodování nelze soudce ani přísedícího stíhat , a to ani po zániku jejich funkcí.

Trestní oznámení , které podaly poškození na soudce, Generální prokuratura SR odmítá , protože podle jejich výkladu za rozhodování soudců nelze je stíhat a jejich řízení podle trestního řádu č. . 301/2005 Sb . nebo podle OSP č. . 99 / 1963 Sb . není protiprávním jednáním ve smyslu § 8 trestního zákona č. . 300/2005 Sb .. Také vyšetřovatelé odmítali zkoumat, zda oznámený trestný čin se stal, nebo ne.

Podrobnosti jsou v trestním oznámení , které je na tomto odkazu :

http://blog.sme.sk/blog/19766/353909/stavpodnetu3903201.pdf

Zákonodárci odmítají tento nefunkční stav justice napravit.

Podrobnosti jsou uvedeny v článcích na těchto odkazů:

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/318755/Peticne-nepravo-v-parlamente.html

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/346695/Korupcia-a-pravo.html

Při takových zákonů soudy , policie a prokuratura beztrestně rozhodli zjevně nespravedlivými rozhodnutími .

například :

- Senát Krajského soudu v Banské Bystrici , rozsudkem č.k. : 43 Cob/197/2010 , ze dne 28.10.2010 , potvrdil rozsudek okresního soudu, v němž soud uložil žalovanému povinnost , aby žalobci zaplatil za dodávku kontrabandu , přitom si žalovaný u žalobce objednal certifikovanou sadbu brambor

- Senát dovolacího , Nejvyššího soudu ČR usnesením 3 Cdo 4 / 2011 , ze dne 28.02.2012 dovolání proti tomuto rozsudku odmítl

- Senát Ústavního soudu ČR stížnost žalovaného odmítl jako nepriajteľnú .

- Trestní oznámení žalovaného policie odmítla

- Stížnost žalovaného proti usnesení policie, prokuratura zamítla jako neopodstatněnou

Autor: Štefan Štefanides | pondělí 14.4.2014 7:50 | karma článku: 10.14 | přečteno: 592x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.51 | Přečteno: 416 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.83 | Přečteno: 1478 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.96 | Přečteno: 250 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 253 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 648
Neplacený aktivista lidských práv

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...