Štefan Štefanides

Proč má Evropská unie demokratický deficit ?

15. 04. 2014 15:57:32
Odhaduje se , že 50 % národní legislativy vzniká v Bruselu. Bruselská legislativa celkově obsahuje okolo 100 000 stran . Rozpočet EU s částkou přes 100 miliard ročně je vyšší než ve většině členských států . " Evropské instituce mají v současnosti více každodenní pravomoci , než má každý členský stát samotný , " tvrdí německý ústavní soudce Udo di Fabrio .


Zároveň je EU tak nedemokratická , že evropský komisař odpovědný za rozšíření EU Günther Verheugen jednou poznamenal : " Pokud by se EU samotná ucházela o členství , museli bychom říci , že má " demokratický deficit " ( OLDAG a Tillack , 2003, strany 17 až 19 ; viz také Booker a North , 2005) .

Neslavný " demokratický deficit " v Evropské unii existuje , protože národní vlády ( bez oprávnění svými občany ) předali pravomoc tvořit zákony EU, které dnes mají navrch nad národní zákony a ústavy .

Národní parlamenty nemají nad tím žádnou kontrolu .

Hlavy států a vlád a ministři mají (svojí účastí v Radě Evropy ) zčásti kontrolu nad klíčovou legislativou EU , ale protože se setkávají za zavřenými dveřmi, národní parlamenty nikdy nevědí, jak jejich předsedové vlád a ministři v Bruselu hlasovali.

Pokud ministři tvrdí, že udělali přesně to, o co je parlament žádal , parlament nemá žádný způsob oponovat jim .

Evropský parlament nemůže zaplnit tuto mezeru , protože sotva má nějakou pravomoc . Nemá právo rozhodnout o nejdůležitějších otázkách a nemá ani moc odvolat jednotlivých členů Evropské komise ( kvazi vládu EU) .

Bývalý předseda Evropské komise Jacques Delors jednou nazval EU " jemnou tyranií " ( OLDAG a Tillack , 2003, str. 35 ) .

Také nacistické kořeny EU se podepsaly na tomto schodku. podrobnost :

http://www.reformy.cz/zpravy/nacisticke-koreny-bruselske-eu/

Demokracie je nejlepší obranou proti zneužití moci ústavními činiteli.

Při vstupu do nedemokratického spolku , bohaté státy budou ještě bohatší a chudé budou ještě chudší .

Nedemokratická EU se řídí podle těch , co mají moc a mnoho peněz. Většina občanů EU však nemá moc a mnoho peněz.


EU a svět se řídí podle majitelů nadnárodních bank , korporaci , médií a politických stran .

Vyspělé demokracie EU neprotestují proti deficitu demokracie EU , prretože EU přijímá zákony v jejich prospěch . Kdo by protestoval , kdyby měl německý plat nebo německý důchod .

Výsledkem nedemokratické EU je, že se neustále prohlubuje životní úroveň občanů mezi jednotlivými zeměmi v EU .

Podle článku 2 Smlouvy o Evropské unii

" Unie je založena na hodnotách úcty k lidské důstojnosti , svobody, demokracie, rovnosti, právního státu a dodržování lidských práv, včetně práv příslušníků menšin . Tyto hodnoty jsou společné členským státům ve společnosti, v níž převládá pluralismem , tolerancí , spravedlností, solidaritou a rovností žen a mužů. "

V praxi to funguje tak , že EU se stará o lidská práva a svobody Tatarů na Krymu , ale lidská práva a svobody občana EU jsou mu ukradené .

Tuto skutečnost potvrzuje následující důkazy:

- Občan poslal Evropskému parlamentu tuto petici :

http://blog.sme.sk/blog/19766/354081/peticiaep2013.pdf

- Petice byl přijatou tímto sdělením :

http://blog.sme.sk/blog/19766/354081/prijatieep2013.pdf

- Petice byla odmítnuta tímto dopisem :

http://blog.sme.sk/blog/19766/354081/odpovedep2013.pdf

Autor: Štefan Štefanides | karma: 14.75 | přečteno: 458 ×
Poslední články autora