Diskuse

Příčiny bídy regionů Slovenska

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dotaz: Rozkradeným národním majetkem máte na mysli zřejmě továrny. Ta továrny a/ z části nevytváří HDP i nadále (a často vyšší)?     b/ z části byly zastaralé a přestaly by fungovat tak jako tak?

  Nebo jak se projevilo ono propagandistické "rozkradený" na HDP?

0 0
možnosti

Myslím tím, všechny krádeže a podvody, kterými se zmenšil státní majetek.

0 0
možnosti

Z článku jsem nabyl dojmu, že na Slovensku (kromě Blavy) si na chleba natírají kuřince a místo cukru do čaje sypou písek. :-/

0 0
možnosti

Asi jste nepochopili jeho obsahu, protože článek byl hlavně o příčinách rozdílné životní úrovni v jednotlivých regionů a řešení k odstranění regionálních rozdílů.

0 0
možnosti

Radšej sa zaoberajte ČR, kde obraz je podobný ako na Slovensku a v mnohých prípadoch horší.

Další české regiony – smutný obraz v rámci Evropské unie

Uvádím z přehledu zveřejněného Eurostatem výši procenta průměrného čísla za všech dvaceti osmi zemí EU v ukazateli HDP podle parity kupní síly (v %):

Praha 171,  Střední Čechy 73, Jihozápad 70, Severozápad 63, Severovýchod 67,

Jihovýchod 73,  Střední Morava 66, Moravskoslezský kraj 71

Je to v zásadě smutné představení. Kromě nadprůměrné Prahy všech sedm ostatních českých regionů (NUTS) zaostává nejlépe o čtvrtinu, v horším případě o více než třetinu za průměrem dvaceti osmi zemí EU. A pochopitelně fatální zaostávání za nejbohatšími regiony západní Evropy je rovněž smutné. zdroj: http://denikreferendum.cz/clanek/17630-vyvoj-ukazatele-bohatstvi-cr-a-ceskych-regionu

0 0
možnosti

Myslím, že naše národy mají mnoho společného. Příčiny regionálních rozdílů a jejich řešení jsou téměř stejné.

0 0
možnosti

J69a91n 41J91o21š24t

3. 4. 2014 21:51

Ale o to přece při rozdělení Československa primárně šlo ... pouze o léčbu mindráku Bratislavy z Prahy. To že to odskáčou ostatní Slováci bylo už tehdy jasné, a čím víc na východ, tím větší je nenávist vůči bratislavocentralismu.

P.S. Ty pragocentristické komunistické kraje ovšem také nejsou bůhví jaká výhra, kdyby se hned po revoluci rehabilitovalo komunisty zrušené zemské samosprávné zřízení, nemuselo se Československo vůbec rozpadnout !!!

0 0
možnosti

Ále no, kedy už pochopíte, že trhnúť sa chceli vaše ekonomické elity (podľa Macekovej kalkulačky) a  slovenská matičná chudoba? Ale počuli sme, že o to mala eminentný záujem jedna veľmoc... a možno obidve...:-/

0 0
možnosti